Получаване на биохумус


Най-висококачествен Биохумус се получава от говеждата тор. Поради този факт, използваме за храна на червеите основно говежда тор, за да произведем Биохумус с най-високо качество. След едногодишна обработка на тора от червеите от основата на леглата се изважда готовия биохумус, слой с дебелина около 10-15см. Прибира се в закрито помещение без пряка слънчева светлина, оставя се да достигне влажност около 50-60% и тогава е готов за пaкетиране или пресяване. При пресяването се отстраняват останали дребни предмети, като камъчета, клечки и други дребни предмети, с които червеите не се хранят.Отстранените предмети са до 0,1% от общото количество.
Няма разлика в качеството и химичния състав на пресятият и непресят биохумус!

 

Пресятият (рафиниран) биохумус е подходящ за прецизно земеделие, създаване на разсад, подхранване на саксийни растения,подхранване на тревни площи. Непресятият биохумус е подходящ за подхранване на растения,овошки,лозя,създаване на тревни площи,рекултивиране на земи и др.

Защо Биохумус

По време на  компостирането се елиминират ненужните семена и патогенни бактерии включително и бактерията ешерихия коли, ако такава е имало в говеждата тор. Биохумус е много по-ефективен продукт отколкото традиционните органични торове. Той съдържа голямо биологично разнообразие от полезни микроорганизми благодарение на работата на милиони  червеи, които участват в процеса на производство. Употребата на биохумус спомага за намаляване на разходите в дългосрочен план.